Revolucija je neizbježna – drugi dio

U prošlom smo članku opisali razloge spore digitalne adopcije; rastuća količina informacija i sve kraća pažnja, nemogućnost tvrtki da prate brzinu promjena tržišta i korištenje zastarjelih metoda educiranja.

Te tri činjenice precizno definiraju problem: Stalno izmjenjujući zaposlenici ne stižu naučiti stalno promjenjive informacije zbog čega kvaliteta usluge pada.

Efikasna digitalna transformacija zahtijeva uspješnu digitalnu adopciju. Sadašnji modaliteti educiranja najuže su grlo produktivnosti tvrtke i malo je reći da su zastarjeli i neefikasni.

POSLJEDICE SPORE DIGITALNE ADOPCIJE

To čudovište od problema uzrok je smanjenju prosječnog životnog vijeka Fortune 500 kompanija sa 60 godina u 1960. na ispod 20 godina u 2020-toj godini. Fokus na efektivnost, ali ne i na efikasnost dovodi do sporosti u prilagodbi na promjene tržišta.

Krajnji je slučaj kada niti jedna prilagodba proizvoda/usluge više ne odgovara potrebama tržišta. Kodak, Yahoo, Nokia…primjera je mnogo. Prvi znaci su pojava korisnika – boljih poznavatelja usluga od samih zaposlenika tvrtke. U takvim tvrtkama jedino što eksponencijalno raste je šansa za brzim proglašenjem stečaja.

Što je za činiti?

INOVACIJE U KORPORATIVNIM EDUKACIJAMA

Svjedoci smo sjajnih primjera šačice hrvatskih tvrtki koje ne viču samo da su inovativne, nego to zaista i jesu. One uvode inovacije koje omogućuju efikasnu digitalnu adopciju: njihovi zaposlenici uče brže i pamte više.

Osim uvođenja learning management platformi za distribuciju znanja, te tvrtke surađuju s majstorima instrukcijskog dizajna na pitkom sadržaju prilagođenom zaposlenikovim potrebama, kako bi učenje bilo korisno, a ne kopija dosadnih predavanja, predugačkih videa i prezentacija ili, ne daj bože, čitanja uputa.

INSTRUKCIJSKE SIMULACIJE

Jedna od zanimljivih inovacija koju early adopter tvrtke uvode u educiranje su Instrukcijske Simulacije, vrsta didaktičnog sadržaja koja oponaša žive sustave i vodi zaposlenika kroz proces (korištenja alata ili poznavanja usluge) korak po korak. Ta praktična znanja čine do 80% znanja svake tvrtke.

Digitalna transformacija počinje digitalnom adopcijom alata. Vođene simulacije procesa u alatima poput CRM-a, ili simulacije vaše usluge ili proizvoda osiguravaju vašim zaposlenicima lakše učenje novog alata, a vašim klijentima uslugu ili proizvod. 

Kako instrukcijske simulacije rješavaju sve uzroke spore digitalne adopcije?

Ostanite i dalje s nama i saznajte u nekom od idućih članaka…