4 učinkovite strategije za stvaranje trajnog mrežnog treninga

U prošlom članku smo istaknuli važnost stalne mrežne obuke koja nikako ne bi smjela završiti kad i proces onboardinga. U ovom vam članku donosimo učinkovite strategije za stvaranje kulture konstantnog usavršavanja znanja i vještina.

1. Ponudite razne mogućnosti online obuke

Svaki član vašeg osoblja jedinstven je, što znači da svi imaju jedinstvene potrebe i sklonosti prema obuci. Upravo iz tog razloga, pametno je ponuditi širok raspon mogućnosti mrežne obuke kroz aktivnosti koje odgovaraju njihovim specifičnim potrebama.

To je osobito korisno ako je vaša trajna internetska obuka dobrovoljna, jer će zaposlenicima možda trebati taj dodatni motiv za pristup mrežnom tečaju. Možda ćete htjeti napraviti i korak dalje nudeći različite mogućnosti pružanja mrežne obuke, poput mobilnih tečajeva učenja ili kombiniranih programa obuke.

2. Neka procjene unutar mrežnog treninga postanu dijelom procjena zaposlenika

Dobro je započeti i završiti mrežne treninge procjenom. Tada imate priliku koristiti ove procjene i za ocjenjivanje zaposlenika.

Zaposlenici čiji rezultati na mrežnom treningu ne budu zadovoljavajući će možda trebati sudjelovati u dodatnim internetskim tečajevima za izgradnju određene vještine. Takve preporuke možete dati tijekom evaluacijskog sastanka i odmah se pozabaviti bilo kojim pitanjima, nedoumicama ili vještinama na kojima treba dodatno poraditi.

3. Procijenite stvarnu vrijednost programa internetskog treninga

Mrežni trening je vrlo efikasan jer vaši zaposlenici stječu stvarne i primjenjive vrijednosti. Trebali biste im jasno navesti kako će svaki mrežni modul i aktivnost pomoći da poboljšaju svoje performanse i rade učinkovitije. U idealnom slučaju, to bi trebalo navesti prije početka internetskog tečaja i svaka vježba treba ojačati stvarnu vrijednost iskustva internetskog treninga.

Zaposlenici moraju znati zašto se od njih traži da sudjeluju u internetskoj obuci, kao i kako to znanje mogu primijeniti u stvarnim uvjetima. To je još jedan razlog zašto je važno prilagoditi mrežno osposobljavanje kako bi zadovoljilo specifične potrebe vaših zaposlenika.

4. Redovito prikupljajte povratne informacije zaposlenika

Vaše osoblje jedna je od najcjenjenijih povratnih informacija koje imate na raspolaganju. Stoga im dajte ankete i upitnike nakon svakog internetskog tečaja kako biste saznali što im se svidjelo u internetskom iskustvu, smatraju li da se to može poboljšati i postižu li zadane ciljeve. Povratne informacije također omogućuju i povećanje stope zadovoljstva poslom, s obzirom na činjenicu da internetsko iskustvo usavršavanja možete prilagoditi u skladu s njihovim očekivanjima.

Stalna mrežna obuka pruža zaposlenicima vještine i alate koji su im potrebni da budu u svom najboljem izdanju. U stvari, mrežni trening nikada ne bi trebao biti istinski završen…