Važnost stalne mrežne obuke: 4 prednosti za vaše zaposlenike

Obuka zaposlenika ne prestaje kad proces onboardinga/ukrcavanja završi. Da bi vaši zaposlenici bili u toku i usavršavali vještine, tijekom cijele njihove karijere morate nuditi obrazovanje. Navodimo 4 prednosti trajne strategije mrežne obuke za vaše zaposlenike.

Vaše osoblje treba konstantnu internetsku obuku u svakoj fazi karijere, bez obzira na razinu iskustva ili položaj u tvrtki. Čak i vašim najvišim čelnicima s vremena na vrijeme treba internetski tečaj koji će im osvježiti znanje. Evo i zašto.

4 blagodati trajnog internetskog treninga

1. Povećava samopouzdanje i zadovoljstvo poslom

Zaposlenici koji imaju mogućnost pristupa internetskoj obuci koja im je potrebna za učinkovito obavljanje posla, sigurniji su na radnom mjestu. Oni su također zadovoljniji organizacijom u cjelini i manja je vjerojatnost da će je napustiti. Kao rezultat, tvrtke povećavaju stope zadržavanja zaposlenika i ne moraju izdvajati dodatne resurse za obuku novih.

Proces onboardinga obično zahtijeva znatnu količinu vremena i novca. U usporedbi s time, razvijanje trajnog internetskog programa obuke, koji uključuje kratke module i mrežne aktivnosti, može biti relativno jeftino, pogotovo ako mrežne materijale za obuku upotrebljavate više puta.

2. Poboljšava zadržavanje znanja i vještina

Stalna internetska obuka daje zaposlenicima priliku da izbruse svoje vještine i osvježe svladavanje zadataka. Primjerice, ako zaposlenik nauči kako dovršiti složeni postupak tijekom onboarding internetske obuke, a zatim nikada ne ponovi modul, vjerojatno će s vremenom zaboraviti kako to učiniti. S druge strane, ako mogu pristupiti mrežnom modulu kad god im se sviđa ili mu moraju povremeno ponovno pristupiti, velika je vjerojatnost da će se sjetiti svakog koraka postupka.

3. Ostaju u toku s proizvodima i postupcima

U nekim slučajevima tvrtke redovito dodaju nove proizvode ili usluge svojoj liniji, recimo svakog mjeseca ili sezone. Nužno je da zaposlenici znaju sve značajke i specifikacije ovih proizvoda kako bi znanje mogli prenijeti potrošaču. Tu kontinuirana mrežna obuka postaje neprocjenjiv alat.

Uz stalno dostupan mrežni trening, organizacije imaju moć redovitog informiranja svojih zaposlenika o najnovijim robama i uslugama, bez prisiljavanja na polaganje cijelog internetskog tečaja iznova. Oni se jednostavno mogu ulogirati na internetsku platformu za obuku i kliknuti na najnovije mrežne module ili aktivnosti. Isti se princip odnosi i na nove procese ili postupke.

4. Utvrdite nepoznate slabosti i snage

Ta je pogodnost zapravo dvostruka. Tvrtke mogu ne samo prepoznati snage i slabosti svog osoblja, već i procijeniti sam program mrežne obuke. Ako se velika većina vaših zaposlenika, bori s internetskim tečajevima, tada ćete možda trebati „fine tuning“ tj finu prilagodbu cjelokupne strategije mrežnog treninga. Isto tako, ako određeni zaposlenici ne mogu uspješno dovršiti mrežni modul ili procjenu, možda ćete morati smisliti kako popuniti praznine u učinkovitosti.

Ostanite s nama jer u idućem članku donosimo 4 savjeta za stvaranje učinkovite strategije trajnog mrežnog treninga.