Studija slučaja: Oslobodite resurse u IT-u pomoću Interaktivnih uputa

Sve veća potreba za učinkovitošću stavlja veliki teret na tvrtke da učine više s manje.

Da bi imala etiketu vjerodostojnosti, tvrtka mora imati stručnjake sposobne stvoriti usluge koje idu u korist njihovim kupcima i pomoći im da odgovore na njihove potrebe.

Nedavno nam se IT tvrtka koja nudi usluge složene implementacije softvera obratila s problemom: nakon implementacije softvera njihovi inženjeri postaju intenzivno neučinkoviti, a njihova produktivnost pada na alarmantne stope. Zašto?

Usluga, zajedno s implementacijom softvera, uključuje edukaciju o tome kako softver funkcionira. To se znanje distribuira u teškim priručnicima za čitanje koje njihovi klijenti izbjegavaju čitati.

I to je razumljivo, tko u svijetu brzih tvrtki ima vremena pročitati priručnike od 80 stranica? Lakše je nazvati tipa ili djevojku koji su radili na implementaciji i jednostavno ga brzo pitati kako učiniti ovo ili ono. “Trajat’ će samo minutu”. Možeš misliti.

Ozbiljnost tog problema postaje vidljiva kad cijela tvrtka-klijent počne zvati “svog inženjera” da mu ‘postavi kratko pitanje’, a prije nego što to shvatite, inženjer nije posvećen radu na novim projektima, već djeluje kao agent za korisničku službu na starima.

Da bismo riješili taj problem, uveli smo Interaktivne upute: digitalizacija priručnika od 80 stranica u obliku kratkih (dvominutnih) nizova sadržaja: animacije i simulacije uputa za njihove klijente, dostupne na zahtjev i u stvarnom vremenu .

Čineći to, IT tvrtka dobila je priliku da istinski angažira svoje kupce u značajnim razvojnim mogućnostima za svakodnevnu podršku i usmjeravanje, za razliku od mogućnosti “svako malo” tradicionalnim (i sada zastarjelim) pristupom odgovaranja na ponovljena pitanja tijekom telefonom ili e-poštom, od strane skupe stručne radne snage.

Budući da su interaktivne upute skalabilne, granični trošak ponovljenog obrazovanja (ili ponovljena pitanja u ovom slučaju) je nula!

Naš klijent sada nudi prilagođeno digitalno rješenje koje prilagođava ono što stvarno funkcionira i oslobađa njihove skupe stručne resurse da rade ono za što su stvarno plaćeni: implementaciju softvera.

Još jedna pobjeda za digitalnu edukaciju: Stope produktivnosti više ne osciliraju jako, a kupci se uslužuju, čak i bolje nego prije.