Učinkovitije obrazovanje uz interaktivno mikro-učenje

Naš klijent iz telekomunikacijske industrije obratio nam se sa zahtjevom za edukaciju 250 svojih zaposlenika u najkraćem mogućem roku. Umjesto da imaju 15-tjedni “road-show”, educirajući grupe od 10-15 ljudi dva tjedna, odlučili su angažirati svoje zaposlenike s Interaktivnim mikroobrazovanjem.

Trajanje interaktivnog mikroučenja

Sjednica interaktivnog mikro-učenja skraćena je s 4000 riječi, napisanih na 30 stranica, na samo 350 napisanih riječi. Ostatak koncepata komuniciran je putem audio i vizualnog interaktivnog sadržaja, što je omogućilo da cijela sesija traje samo 11 minuta (uključujući provjeru znanja) umjesto 8 sati u učenju ex-cathedra.

Zadržavanje znanja interaktivnim angažmanom

Kratki nizovi audio i vizualnog interaktivnog sadržaja angažirali su zaposlenike. Tijekom testiranja koncepta, naš je klijent stvorio eksperiment za provjeru usvajanja znanja nakon ex-katedre i interaktivnog mikro-učenja i otkrio da je samo 36% informacija zadržano u ex-cathedra učenju, dok je nevjerojatnih 76% u interaktivnom mikro-učenju.

Skalabilnost

Budući da je sadržaj Interaktivnog mikroučenja bio dostupan na zahtjev, skalabilan i na mreži, sesija mikroučenja mogla bi se ponoviti beskonačno mnogo puta, osiguravajući da svi polaznici usvoje informacije na zadovoljavajućoj razini.

Učinkovitost troškova

Osim što su se poslovne performanse povećale u roku od tjedan dana (umjesto 15 tjedana), cjelokupni troškovi interaktivnog mikro-učenja bili su i manji od planiranog road-showa i ex-cathedra učenja. Početni trošak sesije mikroedukacije brzo pada s njegovom skalabilnošću (može se ponoviti beskonačno mnogo puta bez dodatnih promjenjivih troškova).

Konačni rezultati

Klijent je educirao 250 zaposlenika u roku od tjedan dana (umjesto 15 tjedana) uz zadržavanje znanja od 76% (umjesto 36) uz trošak otprilike 6 puta niži od budžeta za ex-cathedra učenje.

Zaposlenici su uslugu počeli nuditi u drugom tjednu nakon edukacije i u planu su za svoj prodajni plan.

Nabavite prototip.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *